Johans och Camillas renoverings-, inrednings- och trädgårdsblogg. Och lite mat här och där. Paret där Johan står för ångest och oro inför renoveringar. Camilla däremot är den positiva och kreativa källan. Oftast.

lördag 24 januari 2009

Pizza på krita - grå dag i förorten

I dag är det grått grått grått. Grått ute, grått inne och grått i sinne. Trist trist trist skulle man också kunna säga. Fast sådana dagar behövs också. Bara de inte blir för många. Hur vet man annars att bra dagar är bra dagar?
Gick till pizzerian för att inhandla lite skräpmat. Skulle betala med kort. Men icke sa nicke. Ny ägare. Igen. Förra nya ägaren började i december. Vet inte om senaste nya är femte eller åttande nya sen vi flyttad hit för två år sedan. Decembernya var bättre än denna. Vart tog du vägen? Fast lika bra det. Pizza gör ingen glad mer än för stunden. (Fast för att göra det dåliga lite bättre toppade vi med körsbärstomater, paprika och gurka. Och vi åt inte ens 2 pizzor på fyra. En halv var räcker. Och blev även lite över.)

Så kul kan en lördagmiddag i förorten vara. Fast bor man i förorten är man glad att det finns en pizzeria. Vi är lyckligt lottade för vi har dessutom Thai- och sushistället på mindre än fem minuters promenadavstånd. Och fina restaurangen en bit bort.
Syrran pratade om lchf-dieten eller vad den heter. Lite kolhydrater och mycket fett. Skulle nog passa mig perfekt. Jag hör till de som faktiskt gillar fettet på julskinkan och entrecoten. Fast låter bli att äta för att man inte ska. Så den låter lockande men dieter är inte min grej.
När mina kryddörter och chilin dags att skörda. Då blir det matlagning på hög nivå!

Inga kommentarer: