Johans och Camillas renoverings-, inrednings- och trädgårdsblogg. Och lite mat här och där. Paret där Johan står för ångest och oro inför renoveringar. Camilla däremot är den positiva och kreativa källan. Oftast.

torsdag 24 september 2009

Himmelskt god frukost

I höstas klippte vi (Johan) ner alla björnbärsbuskar. Risiga taggiga och gav inga bär. Det blev dock aldrig att vi (Johan) grävde upp rötterna. Under sommaren har buskarna vuxit sig stora igen. Vildvuxna. Taggiga. Svårt att komma åt bären utan att sticka sig.

Men ack så goda. I morse tog jag en sväng över björnbärsberget. Plockade en handfull och strödde över vaniljyoghurten. Den feta varianten. Inte light. Mmmm så gott. För övrigt även ganska ekologiskt. I alla fall bären. De har inte fått en uns näring, vatten eller något annat heller för den delen.I höst blir det till att klippa ner igen. Och gräva upp rötterna. Har redan planterat en taggfri variant. Ska fixa spalje eller liknande som den får klättra på. De taggiga slingrar sig över hela bergsknallen och attackerar en med sina långa slingriga grenar när man går förbi. Fast i taggsnåret.

3 kommentarer:

alma sa...

Björnbär ÄR gott, vi äter en näve var, varje dag. De ger mycket bär ännu..Väldigt nyttigt också

syster yster sa...

Den varianten av björnbär känner vi igen dom verkligen atackerar med sina tentakelliknande årsgrenar. Våra har/ger fortfarande goda bär i mängder. Vi ska oxå klippa ner och gräva upp men jag har beslutsångest bara de är ju så goda. Så nu har Mathias börja fundera på om vi inte kan flytta delar av snåret.
Casper avgudar dessa goda bär direkt i trädgården helst.
Ha det gott och lycka till med taggarna.

JoCam sa...

De goda björnbären är en av de saker jag minns från mormors trädgård. Har för mig att de var gigantiska. Kanske för att jag själv var mindre då.