Johans och Camillas renoverings-, inrednings- och trädgårdsblogg. Och lite mat här och där. Paret där Johan står för ångest och oro inför renoveringar. Camilla däremot är den positiva och kreativa källan. Oftast.

tisdag 17 november 2009

EFTERLYSNING: Väggfästen radiator

Suck har lyckats kasta de gamla väggfästena till gjutjärns-radiatorn. Rörmokaren var här för att montera radiator samt borra igenom till källaren för rördragning.
MEN eftersom vi inte hade kvar fästena så var det bara att vända för röris.....ja iofs han vred lite på 2 st termostat med polygripen...kostnad: 828 kr........Fakturan är komisk. Måste vara den lägsta de skapat......

Har någon väggfästen till dessa gamla radiatorer? 2 st. Ser ut som konsol i järn. Järnet som radiatorn vilar på är 1 dm.

Annars får man åka till en smidesverkstad eller köpa ett nytt. (kanske måste ändå...radiatorn kan ha rostat sönder....har varit torrlagt i ca 1 år)

3 kommentarer:

alma sa...

Hej. Jag tror det blir svårt att få tag i fästen. Möjligen en firma som sparar på gamla byggnadsaker. Jag tror det blir billigare att köpa ett nytt element (radiator) inkl fästen än att jaga gamla fästen.

Då vet du att elementet är helt också. Lycka till Olle.

mormor-farmor sa...

Ett element som står så att det kommer in luft rostar på insidan. Det måste vara fyllt med något så att luften ej kommer åt, t.ex. vatten med glykol i. Köp ett nytt element!

JoCam sa...

Tack för tipsen!

Trodde vi var smarta men tänte fel. Skulle monterat upp det på en gång. Men även solen har sina fläckar...